Bouwbedrijf Engels & Verbiest

Ook uw partner in verbouwen of renoveren

De werkzaamheden van ons bedrijf bestaan o.a. uit onderhoudswerkzaamheden, renovaties, maar ook het realiseren van een aanbouw of uitbouw. Want misschien wil U wel een kantoor aan huis, de garage vergroten of meer ruimteaken. Dan kunt U ook denken aan een opbouw of door het plaatsen van een dakkap. Maar ook voor nieuwbouw bent U bij aannemersbedrijf en bouwbedrijf Engels & Verbiest aan het juiste adres. Een veilig en goed onderhoud van uw huis is van zeer groot belang, niet alleen voor u, maar ook voor degenen, die bij u wonen. Bij ons kunt u uw huis professioneel, bekwaam en netjes laten renoveren of laten verbouwen. Bouwbedrijf Engels & Verbiest vervangt beschadigd houtwerk, brengt uw deuren en kozijnen weer in de authentieke staat, zodat u er weer jarenlang veel plezier van heeft. Uw renovatie is bij ons is perfecte handen. Onze kracht is, dat wij voorafgaand aan de renovatie of verbouwing al actief met u meedenken over uw wensen en behoeftes. Heeft u vragen, wilt u meer informatie over een renovatieproject of wilt u geheel vrijblijvend gebruik maken van onze kennis en ervaring tijdens een eerste gesprek? Neem dan contact met ons op. Hieronder een aantal voorbeelden van gerealiseerde renovaties / verbouwingen.

Renovatie

Renovatie

Renovatie / verbouwing
woning uit de jaren '70

Renovatie en uitbreiding project in Voorschoten | Studio Kustlijn architecten

Woningen uit de jaren ’70 geven een typische beleving met veel hout, patronen, bakstenen muren en schroten aan het plafond. De aangekochte woning van onze opdrachtgevers in Voorschoten oogt momenteel kil en ondanks dat de stijl uit de jaren ’70 momenteel een comeback maakt wordt deze woning  gerenoveerd en ontworpen naar een beoogde frissere en moderne beleving. De woning heeft een ruime tuin op het zuiden waar een uitbreiding van de woonkamer wordt gerealiseerd. Een volledig glazen pui zorgt voor een verhoging van de daglichttoetreding. Door het doorbreken van een aantal wanden krijgt de begane grond een open karakter en ontstaat de mogelijkheid voor een leefkeuken. De eerste verdieping wordt uitgebreid door het dichtzetten van een bestaand dakterras en het verlengen van een bestaande dakkapel. Door het stucen van de typerende bakstenen binnenwand en het verwijderen van de schrootjes aan het plafond krijgt de woning meer ruimtelijkheid. Bij het creëren van de juiste beleving hoort bij deze opdrachtgevers ook het werken aan duurzaamheid.

Dit project werd door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

Nieuwbouw

Renovatie

Voortgang renovatie en uitbreiding jaren ’70 woning Voorschoten

Renovatie en uitbreiding jaren '70 woning in Voorschoten | Studio Kustlijn architecten

De renovatie en uitbreiding van een jaren ’70 woning in Voorschoten, uitgevoerd door Bouwbedrijf Engels & Verbiest, krijgen vorm en de ontworpen woonbeleving wordt steeds meer zichtbaar.

De ruime doorbraak van vijf meter die zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid tussen de bestaande woning en de uitbouw is gerealiseerd en de vloer is gestort. De komende weken zal de beoogde beleving van het huis snel zichtbaar worden. Het dak en de wanden van de met zink beklede uitbouw worden volgende week geplaatst. Het zink in combinatie met de kozijnen van Tudor maken de uitbouw van buiten gezien een los element aan de woning. Naast deze uitbreiding worden in de woning alle installaties vernieuwd, is er vloerverwarming geplaatst en zijn alle wanden en plafonds gestuct. Er is ruimte voor een grote woonkeuken welke binnenkort geplaatst kan worden.

Onze opdrachtgevers kunnen het resultaat in mei 2017 in gebruik nemen.

 

Uitbouw met atelier Den Haag 2016 | Studio Kustlijn architecten

Wij ontmoeten onze opdrachtgevers met de wens om een ruim atelier bij hun woning te creëren. De beleving die deze ruimte zou moeten hebben werd omschreven als een met natuurlijk daglicht overgoten ruimte die moet dienen als schildersatelier.

Het atelier is integraal en apart van de woning te gebruiken,  waardoor in de toekomst de woning gebruikt kan worden als een een zogenaamde kangoeroewoning. De uitbouw is in de stijl van het huis ontworpen, voorzien van daklichten en grote gevelopeningen voor de toetreding van zo veel mogelijk daglicht. Er is gekozen voor een eenduidige lijn in de daklijst, kleur en materialisatie zodat de beleving ontstaat dat bestaand en nieuw één geheel vormen. Het atelier is in de zomer van 2016 in gebruik genomen.

Dit project werd door Bouwbedrijf Engels & Verbiest uitgevoerd.

Uitbreiding villa  Delft 2017 | Studio Kustlijn architecten

Deze vrijstaande woning in Delft wordt volledig verbouwd. Met het toevoegen van een uitbouw, een dakkapel en een wijziging in de dakvorm is het een ware transformatie. Intern krijgt de woning een volledig nieuwe indeling. Er komt een ruime woon-leef keuken en er worden twee extra slaapkamers, een werkkamer en één nieuwe badkamer gecreëerd. De twee slaapkamers en werkkamer zijn verbonden met de vliering via een vide naar een speelzolder en een bibliotheek voor de werkkamer. Door de bakstenen gevel af te werken met pleisterwerk krijgt de voormalige woning een totaal andere uitstraling. Er worden een aantal duurzaamheidssystemten toegepast. Warmte wordt gecreëerd door elektrische- vloerverwarming en radiatoren. De warmwatervoorziening komt uit een elektrische CV. De stroom die hiervoor nodig is wordt opgewekt met zonnepanelen op de zuidelijke kant van het dak. De uitbouw en de dakkapel vallen onder de vergunningsvrij bouwen regeling. Voor het wijzigen van de dakvorm is de benodigde vergunning aangevraagd bij de gemeente Delft.

De oplevering zal naar verwachting rond maart 2018 plaatsvinden.

© 2017 Freemoments